Salontafels

Salontafel Altea -Keramiek-

No items found.
Bent u nieuwsgierig geworden naar dit product? Wij verwelkomen u graag in onze showroom! Wij zijn 7 dagen per week geopend.

Salontafel Altea -Keramiek-

vanaf

399,-

Salontafel Altea heeft een bovenblad van keramiek U heeft een keuze uit 20 kleuren/structuren keramiek en 24 kleuren voor het onderstel. Deze salontafel is leverbaar in vele
afmetingen:

50x50
60x60
70x70
80x80
90x90
100x60
110x70
120x70
120x80
140x80
140x90
160x90
100x100
180x100
200x100

Keramiek is een materiaal dat opgebouwd is uit meerdere dunne laagjes kleimateriaal. Dit materiaal wordt natuurlijk bewerkt, anders zou een keramiek tafelblad niet over de vele voordelen beschikken die deze zo aantrekkelijk maken. Net als bij het vervaardigen van terracotta, een kunst welke al duizenden jaren wordt uitgevoerd, wordt keramiek gebakken in een oven.

Keramiek bevat namelijk niet alleen klei, maar wordt aangevuld met onder andere porcelein en diverse bindmiddelen en kleurstoffen. Het keramieken blad wordt bovendien meerdere keren gebakken en onder hoge druk samengeperst.

Het productie proces van keramiek speelt een belangrijke rol in de eigenschappen van het materiaal. Daarom is keramiek een bijzonder materiaal dat zich goed weet te onderscheiden van andere natuurstenen als graniet en marmer.

Keramiek heeft talloze voordelen en kent nauwelijks nadelen. Omdat het eerst gebakken wordt onder hoge temperaturen en daarna onder hoge druk wordt fijngestampt, is keramiek een uitermate sterk en duurzaam materiaal. Zoals verwacht, is keramiek hittebestendig en is het plaatsen van een heet object geen punt voor een oppervlak van keramiek. Het voorwerp zal geen afdruk achterlaten.

Omdat keramiek uit meerdere lagen is opgebouwd en bovendien een homogeen materiaal is, wat wil zeggen dat de samenstelling van keramiek over het gehele oppervlak hetzelfde is, heeft keramiek een zeer hoge dichtheid. Dit betekent dat een keramiek tafelblad waterdicht is en dat bacteriën zich niet in het blad zelf nestelen.

Het is bovendien erg lastig om een keramiek tafelblad te beschadigen. Het materiaal is niet onder de indruk van zware stoten of scherpe objecten. Keramiek is zowel kras-, stoot- als slijtvast. Het enige waar u mee moet oppassen zijn zuren en zware chemicaliën. Het belangrijkste bestanddeel van keramiek, klei, heeft de neiging om met deze twee te reageren.

Kom op bezoek!

Laat je professioneel adviseren bij Theo Stet

Onze verkoopspecialisten met jarenlange
ervaring helpen u graag met het kiezen van
uw droominterieur.

Waarom Theo Stet?

Het vertrouwde adres voor al uw meubelen! Geen aanbetaling & wij bezorgen aan huis!

Hoge service en kwaliteit
Altijd scherpe aanbiedingen
Gratis parkeren
Grote keus voor iedere doelgroep
Sinds 1968
6.000 m2 met alle soorten stylen meubelen